Barnevernets maktgrep – Første bekymringsmelding. Del 2

 

Det er november 2012 og selv om vinteren og kulda er crazyface`s verste fiende, trives hun denne kalde dagen i snøen, sola, i ny jobb og et vellykket salgsmøte helt til telefonen ringer. ”Det er fra politiet!” Hun får ikke med seg navnet hans. Vet ikke engang om han nevnte det før hun skjønner at de har vært hjemme hos henne og låst seg inn i med en nøkkel de fant under matta. Hun skjønte ikke hvorfor men for første gang på lenge var det stille som i graven i kjeften hennes. Tusen tanker rekker å nå hodet hennes før han forklarer ”Vi har lett etter noen du kjenner og vi fant noe brukerutstyr så nå må du inn i avhør”! ”Brukerutstyr? Hæ?”

Hun har alltid hatt respekt for politiet og samfunnet generelt. Crazyface eller ikke. En samvittighetsfull sjel som alltid har vært redd for å gjøre noe galt. Bilturen hjem fra jobben er like lang som pilegrimsreisen, ikke det at hun vet hvor lang den er men lang er den helt sikkert, og når hun endelig er hjemme kommer hun hjem til en leilighet som bærer preg av ivrig polititjeneste som har lett etter noen hun kjenner blant både skitne truser og gamle matrester. Hun kjenner skammen bre seg i kinna over at hun ikke hadde ryddet kvelden før, uten å legge merke til ransakelsesordren som ligger på bordet hvor verken hennes navn eller adresse står oppført.

På politistasjonen blir hun tatt imot av en av de som har lett blant de skitne trusene og de gamle matrestene, og etter en nedverdigende urinprøve og forklaring om at sprøytene de hadde funnet, nedstøvet på skapet på badet, var eksen sin sitt gamle bolerutstyr som hun engang ikke visste om, følte hun at arbeidet der var i hvert fall ferdig! Hun pratet med den frekke politimannen om å gå videre med saken angående ulovlig ransakelse, men hun kjenner seg selv og vet at det bare blir med tanken. Han svarte med at det måtte hun gjerne gjøre og avsluttet med at han allerede har sendt en bekymringsmelding til barnevernet men at det var positivt at hun hadde rene urinprøver.

Hun forundrer seg over systemet som hun og datteren nå har havnet inn i, over hvor lettvint det er for politiet å sende en bekymringsmelding til barnevernet selv om politisaken blir henlagt rett etterpå. For når hun denne gangen er helt uskyldig og datteren har det som plommen i egget hjemme, vil dette følge henne og datteren og alle involverte familiemedlemmer i året som kommer.

I brevet fra barnevernet som kommer 3 måneder senere beskriver politiet en bekymring over sprøytene, som UTEN TVIL blir brukt til narkotika. Hun kjenner det koker i pappen og føler seg maktesløs og misbrukt av usanne påstander og unødvendig makt som blir brukt over livene deres. Unødvendig angst og frykt over å ikke føle seg bra nok. Hva skjer nå? Hvordan motbevise dette? Møkkasprøyter. Møkkabol. Første bekymringsmelding kunne like gjerne vært kastet i søpla med en gang saken ble henlagt, sammen med de gamle matrestene.

Høsten 2013 blir saken fra barnevernet avsluttet etter masse samtaler, hjemmebesøk og barnehagebesøk. Datteren har det fint. Ingen tvil.

Reklamer

Sendt av

Dette er historien om Kathleen, en selvransakende, nymoderne liksom-hippie på vei ut av et brennende helvete og mest sannsynlig inn i et nytt et, men forhåpentligvis med litt mindre flammer. Kathleen ja. Alder spiller ingen rolle, heller ikke sted. Vitnene til hele den brennende seansen vil antakeligvis bestå av hennes aller kjæreste, stakkarslige familie, venner og fiender og en bunch av idioter som ikke er verdt å snakke om men som man allikevel nevner fordi man er oppdratt til å prøve å være litt hyggelig. Meninger. Mening meg her, mening meg der. Føler ikke at meningene hennes spiller en rolle i et samfunn som er på vei nedover i et system som spiser alle sine sjeler levende uten at noen yter motstand. Hele tragedien med hele tilværelsen er at alle er ufriviliig brainwashed og det er ikke vits å verken skyve under et teppe eller det brennende helvete. Meninger eller ikke. Hun tenkte at de ubetydelige meningene hennes kunne være verdt en blogg... Her er hennes nakne sannhet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s